Турската компания Baykar, която произвежда безпилотните летателни апарати Bayraktar TB-2, инвестира

...
Турската компания Baykar, която произвежда безпилотните летателни апарати Bayraktar TB-2, инвестира
Коментари Харесай

До 6 месеца Baykar започва да прави дронове в Украйна

Турската компания Baykar, която създава безпилотните летателни апарати Bayraktar TB-2, влага 100 млн. $ в лично произвеждане в Украйна. Това бе оповестено на форума на отбранителната промишленост в Киев от директора на турската компания Халук Байрактар.

Заводът за произвеждане на турски дронове ще бъде издигнат след половин година и в него ще работят 300 души . Освен това в завода ще има и сервизен център за ремонт.

Споразумението за произвеждане на Baykar беше взето още преди началото на войната, която Русия стартира против Украйна. В началото на февруари 2022 година месец то бе подписано от двамата президента Реджеп Ердоган и Володимир Зеленски.

Турските управляващи издадоха на Baykar лиценз за произвеждане на дронове през юни 2023 година, който разрешава цялостен цикъл на произвеждане на два вида бойни дронове - ударните - Bayraktar TB2 и Bayraktar Akinci. Последният е най-съвременната разработка на турския военнопромишлен комплекс, чието серийно произвеждане стартира при започване на 2022 година

Безпилотните летателни апарати, създадени в Украйна , ще бъдат снабдени с мотори украинско произвеждане.
 Зеленски: Украйна би трябвало сама да създава оръжията си
Зеленски: Украйна би трябвало сама да създава оръжията си

Пристигнаха първите американски танкове

Въпреки уравновесената позиция на турския президент по време на цялата война, украинската войска употребява още през цялото време турски дронове, като компанията Baykar не бе спряна от Ердоган да изнася за украинската войска.

Припомняме, че по-рано тази седмица украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че  Украйна би трябвало сама да създава оръжията си. 

В събота  индустрия по време на първия интернационален конгрес за отбранителната промишленост в Киев. 

Зеленски описа, че е създадена декларация, която да служи за основа на алианса и добави, че производители на военна техника и оръжия от цялостен ​​свят, " които споделят нашето желание да осигурим действителна отбрана против експанзия ", могат да се причисляват свободно.

Той означи още, че декларацията към този момент е подписана от 13 " видни " компании, които са подготвени да изградят " нов боеприпас на свободния свят " дружно с Украйна.

Около 252 отбранителни компании от над 30 страни участваха в Първия интернационален конгрес на отбранителната промишленост в Киев.
 Украйна ще създава турските дронове
Украйна ще създава турските дронове " Байрактар "

Споразумението е утвърдено от Киев
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР